TNPSC Group 2 Model Paper, Sample Question Papers With Answers In English

TNPSC Group 2 Model Paper

  • Tamil Nadu public service commission (TNPSC) conducts the written exam every year to hire the eligible applicants for the various vacancies. Numerous candidates appear in the TNPSC exam, those contenders who are preparing for the exam they can get the sample paper in English for the preparation on this page.
  • TNPSC Group 2 model papers are offered here for the candidates who are preparing themselves for the upcoming TNPSC exam. Applicants may check these sample questions with answers. You can scroll the page below to get the model paper provided by the team of recruitmentlauncher.com

TNPSC Group 2 Sample Question Paper with Answers

1) Ratnavali author

  1. SankarAchAyA
  2. harsar
  3. Kanishka
  4. Chandragupta mavuriyar

Ans. 2.

2) Started by Nalanda University

  1. Chandragupta
  2. Skanda Gupta
  3. harsar
  4. Kumara Gupta

Ans. 4.

3) The first Arabs who invaded India

  1. Mahmud Mohammed
  2. Muhammad bin Qasim
  3. Babur
  4. Mohammad Ghori

Ans. 2.

4) In the port city of Harappa civilization

  1. Lothal
  2. kalipankan
  3. Mohenjo-daro
  4. Rupert

Ans. 1.

5) Claim (A): Pulakesin fought against the harsar. because (R): harsar Pulakesin Kingdom varttanarai killer’s brother.

  1. (A) and (R) are correct. (R) (A) to the correct interpretation
  2. (A) and (R) are correct. (A) to (R) is the correct explanation
  3. (A) Fix (R) False
  4. (A) wrong (R) Yes

Ans. 3.

6) The AIADMK in Tamil Nadu They first came to power in

  1. 1972
  2. 1977
  3. 1982
  4. 1984

Ans. 2.

7) The financial crisis which proclaimed under section?

  1. Rule -356
  2. Rule -360
  3. Rule -352
  4. Rule -350

 Ans. 2.

8) The presence of mangroves

  1. coastal and delta regions
  2. cliffs and valleys
  3. plateaus and valleys
  4. plains and plateaus

Ans. 1.

9) 1 degree of longitude pass the time taken for the Earth

  1. 5 minutes
  2. 24 hours
  3. 4 min
  4. 2 minutes

Ans. 3.

10) Tamil Nadu might receive higher rainfall months

  1. January – March
  2. April – June
  3. July – September
  4. October – December

Ans. 4.

11) LCD what is the full form?

  1. Liquid Crystal Display
  2. Light controlled Decoder
  3. controlled Laser Device
  4. None of these

Ans. 1.

12) Locate the following different number

5, 7, 9, 17, 23, 37

  1. 5
  2. 9
  3. 37
  4. 23

Ans. 2.

13) First Amendment to the Constitution of the Year

  1. 1950
  2. 1951
  3. 1952
  4. 1953

Ans. 2.

14) Who will host the presidential election?

  1. Lok Sabha Speaker
  2. General Secretary of the National Assembly
  3. Chief Justice of India
  4. Election Commission of India

Ans. 4.

15) What is the capital of King Thirumalai Nayak?

  1. Woraiyur
  2. Madurai
  3. Thanjavur
  4. Pumpuhar

Ans. 3.

Note: More information is available on official link

Find More Related Details

TNPSC Group 2 Notification TNPSC Group 2 Syllabus
TNPSC Annual Planner TNPSC Exam Coaching Centers
Career Success Tips PSC Notification

Leave a Reply

Your email address will not be published.