TANCET Previous Year Question Papers For ECE/ME/CSE, Sample/Model Papers

TANCET Previous Year Question Papers

TANCET Sample /Model Paper and TANCET Previous Year Question Papers for ECE / ME / CSE are provided here for the good preparation of applicants.

  • If you are also one of them who wants to prepare through the Sample / model paper of TANCET exam then must check below on this page of recruitmentlauncher.com
  • Every year Tamil Nadu Common Entrance Test (TANCET) organized by Anna University for giving a chance of admissions to all those students who want to study in post graduate programmes in the colleges of Tamil Nadu.
  • For more details on the subject of sample / Model Paper & TANCET Previous Year Question Papers for ECE / ME / CSE must read below:

TANCET Sample/Model Papers With Solutions:

1. 92.5% of 550 = ?

a)    508.75

b)    506.45

c)    520.60

d)    415.30

Answer: 508.75

2. When lines intersect on a drawing at angles of this many degrees, it is customary not to dimension the angle:

a)    360

b)    180

c)    90

d)    45

Answer: 90

3. Maulana Abul Kalam Azad’s Birthday on 11 November is celebrated in India as what?

a)    National Education Day

b)    National Integration Day

c)    National Minority Day

d)    National Sports Day

Answer: National Education Day

4. At which of the following places Diesel Component Works is established?

a)    Jamshedpur

b)    Patiala

c)    Perambur

d)    Varanasi

Answer: Patiala

5. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12,… What number should come next?

a)    7

b)    10

c)    12

d)    13

Answer: 10

6. Shatabdi Express train was started in

a)    1984

b)    1988

c)    1990

d)    1985

Answer: 1988

7. In a regular week, there are 5 working days and for each day, the working hours are 8. A man gets Rs. 2.40 per hour for regular work and Rs. 3.20 per hours for overtime. If he earns Rs. 432 in 4 weeks, then how many hours does he work for ?

a)    160

b)    175

c)    180

d)    195

Answer: 175

8. The heavier silicates named as ‘Sima’ or silica + magnesium are most abundant in the

a)    Crust

b)    Core

c)    Mantle

d)    Ocean floors

Answer: Ocean floors

9. The largest fish exporting region in the world is

a)    The north-east atlantic region

b)    The north-east pacific region

c)    The north-west pacific region

d)    The south-east asian region

Answer: The north-east atlantic region

10. Find the word that names a necessary part of the underlined word.
Purchase

a)    Trade

b)    Money

c)    Bank

d)    Acquisition

Answer: Acquisition

11. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

a)    Oxygen

b)    Hydrogen sulphide

c)    Carbon dioxide

d)    Nitrogen

Answer: Hydrogen sulphide

12. The intersecting lines drawn on maps and globes are

a)    Latitudes

b)    Longitudes

c)    Geographic grids

d)    None of the above

Answer: Geographic grids

13. The filament of an electric bulb is made of

a)    Tungsten

b)    Nichrome

c)    Graphite

d)    Iron

Answer: Tungsten

14. The hazards of radiation belts include

a)    Deterioration of electronic circuits

b)    Damage of solar cells of spacecraft

c)    Adverse effect on living organisms

d)    All of the above

Answer: All of the above

15. Ayesha’s father was 38 years of age when she was born while her mother was 36 years old when her brother four years younger to her was born. What is the difference between the ages of her parents?

a)    2 years

b)    4 years

c)    6 years

d)    8 years

Answer: 6 years

More TANCET Related Links

TANCET Application Form TANCET Counselling
TANCET Exam Pattern / Syllabus TANCET Preparation Books / Study Material

Leave a Reply

Your email address will not be published.