SSC Multitasking Previous Year Question Paper Solved, Sample Paper Online

SSC Multitasking Previous Year Question Paper:

SSC Multitasking Solved Previous Year Papers and the sample papers are very important to prepare for the SSC Multitasking Recruitment Examination.

There are various websites who provides the Sample Paper Online with the correct solutions. All those candidates who are preparing for SSC multitasking exam can get the Previous Year Paper with Answers through this page also.

Staff Selection Commission (SSC) conducts a written exam for the recruitment of Non-Technical Group ‘C’ Multitasking Staff. To know the details related to the SSC Multitasking Previous Year Question Paper for the good preparation check here on this page of recruitmentlauncher.com

SSC Multitasking Sample Paper Online With Answers:

1. A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man’s eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?

a)    4√3 units

b)    8 units

c)    12 units

d)    Data inadequate

e)    None of these

Answer: Data inadequate

2. Universities in the Presidency towns in India were established in

a)    1857

b)    1858

c)    1900

d)    1909

Answer: 1857

3.  Class A has a higher enrollment than Class B.
Class C has a lower enrollment than Class B.
Class A has a lower enrollment than Class C.
If the first two statements are true, the third statement is

a)    True

b)    False

c)    Uncertain

Answer: False

4. To which professions earlier leaders who struggled for freedom of India mainly belonged?

a)    Lawyers

b)    Teachers

c)    Journalists

d)    All of the above

Answer: All of the above

5. Maulana Abul Kalam Azad’s Birthday on 11 November is celebrated in India as what?

a)    National Education Day

b)    National Integration Day

c)    National Minority Day

d)    National Sports Day

Answer: National Education Day

6. I saw a …… of cows in the field.

a)    Group

b)    Herd

c)    Swarm

d)    Flock

Answer: Herd

7. The present Lok Sabha is the

a)    13th Lok Sabha

b)    14th Lok Sabha

c)    15th Lok Sabha

d)    16th Lok Sabha

Answer: 16th Lok Sabha

8. Static friction is always __________ dynamic friction.

a)    Equal to

b)    Less than

c)    Greater than

d)    None of above

Answer: Greater than

9. LPG consists of mainly

a)    Methane, Ethane And Hexane

b)    Ethane, Hexane And Nonane

c)    Methane, Hexane And Nonane

d)    Methane, Butane And Propane

Answer: Methane, Butane And Propane

10. The members of the state legislative assemblies are elected for a period of

a)    2 years

b)    6 years

c)    5 years

d)    3 years

Answer: 5 years

11. Tanya is older than Eric.
Cliff is older than Tanya.
Eric is older than Cliff.

If the first two statements are true, the third statement is

a)    True

b)    False

c)    Uncertain

Answer: False

12. The Election Commission of India is a body of……..members.

a)    1

b)    2

c)    3

d)    4

Answer: 3

13. The melting point of silver is

a)    327 Degree Celsius

b)    80 Degree Celsius

c)    961 Degree Celsius

d)    1083 Degree Celsius

Answer: 961 Degree Celsius

14. Devaluation of currency leads to

a)    Fall in domestic prices

b)    Increase in domestic prices

c)    No impact on domestic prices

d)    Erratic fluctuations in domestic prices

Answer: Increase in domestic prices

15. Arrange the words given below in a meaningful sequence.
1. Key
2. Door
3. Lock
4. Room
5. Switch on

a)    5, 1, 2, 4, 3

b)    4, 2, 1, 5, 3

c)    1, 3, 2, 4, 5

d)    1, 2, 3, 5, 4

Answer: 1, 3, 2, 4, 5

Find More Related Details

SSC MTS Recruitment SSC Multitasking Preparation Books
SSC Multitasking Syllabus SSC Notification
SSC Exam Calendar SSC Online Registration

Leave a Reply

Your email address will not be published.