NDA NA Previous Year Question Papers – UPSC NDA Sample Papers Free...

NDA NA Previous Year Question Papers – UPSC NDA Sample Papers Free PDF

NDA NA Previous Year Question Papers

NDA NA Previous Year Question PapersUnion Public Service Commission has issued NDA NA Previous Year Question Papers. Applicants who are preparing for UPSC National Defence Academy and Naval Academy Exam can get NDA NA Previous Year Question Papers or UPSC NDA Sample Papers in PDF format from this webpage. Applicants can also download NDA NA Previous Year Question Papers with solution in PDF format. Union Public Service Commission conducts the National Defence Academy (NDA) and Naval Academy Examination for those applicants who want to join Indian Army.

NDA NA Previous Year Question Papers

Q 1: To find out the numerical value of ∫2-2 (px2 + qx + s) dx, it is necessary to know the value / values of which of the following?

A. p only

B. p and s

C. q only

D. p, q and s

Answer: B

Q 2: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

A. 7

B. 10

C. 12

D. 13

Answer: B

Quantitative Aptitude Quiz

Q 3: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A. 15

B. 16

C. 18

D. 25

Answer: B

Q 4: The small child does whatever his father was done.

A. has done

B. Did does

C. had done

D. No correction required

Answer: C

NDA Exam Syllabus

Q 5: Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?

A. 1/2

B. 2/5

C. 8/15

D. 9/20

Answer: D

Q 6: In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?

A. 1/3

B. 3/4

C. 7/19

D. 8/21

E. 9/21

Answer: A

Check and download NDA NA Previous Year Question Papers > NDA NA Mathematics Previous Year Question Paper

Q 7: Who invented the BALLPOINT PEN?

A. Biro Brothers

B. Waterman Brothers

C. Bicc Brothers

D. Write Brothers

Answer: A

NDA Preparation Books

Q 8: The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

A. larger, more

B. larger, less

C. smaller, more

D. smaller, less

Answer: A

Q 9: The great Victoria Desert is located in

A. Canada

B. West Africa

C. Australia

D. North America

Answer: C

Q 10: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

A. molality

B. molarity

C. normality

D. formality

Answer: A

Q 11: The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of

A. p-electrons in Ne(Z = 10)

B. s-electrons in Mg(Z = 12)

C. d-electrons in Fe(Z = 26)

D. p-electrons in CI(Z = 17)

Answer: D

NDA Sample Paper

Q 12: The oldest rocks in the earth’s crust were once molten, and came from deep inside the earth. The molten rock, called magma, spewed out in volcanic eruptions during the earth;s early life and solidified into hard rock’s called

A. granite

B. basalt

C. igneous rocks

D. sedimentary rocks

Answer: C

Q 13: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

A. work done in rolling is more than in lifting

B. work done in lifting the stone is equal to rolling it

C. work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling

D. work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: D

How to Prepare for NDA

Q 14: Siphon will fail to work if

A. the densities of the liquid in the two vessels are equal

B. the level of the liquid in the two vessels are at the same height

C. both its limbs are of unequal length

D. the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: B

Q 15: Nuclear sizes are expressed in a unit named

A. Fermi

B. angstrom

C. newton

D. tesla

Answer: A

Check and download NDA NA Previous Year Question Papers > NDA NA General Ability Test Previous Year Question Paper

Q 16: What is 30% of 450?

A. 150

B. 135

C. 180

D. 1350

Answer: B

Online Practice Test For Best Preparation

Q 17: Hitler party which came into power in 1933 is known as

A. Labour Party

B. Nazi Party

C. Ku-Klux-Klan

D. Democratic Party

Answer: B

Q 18: Guwahati High Court is the judicature of

A. Nagaland

B. Arunachal Pradesh

C. Assam

D. All of the above

Answer: D

GK Questions with Answers

Q 19: From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

A. U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.

B. Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.

C. Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.

D. U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Answer: B

Q 20: Film and TV institute of India is located at

A. Pune (Maharashtra)

B. Rajkot (Gujarat)

C. Pimpri (Maharashtra)

D. Perambur (Tamilnadu)

Answer: A

You may also like to visit this section

NDA Eligibility Criteria NDA Admit Card
NDA Answer Key NDA Result
UPSC Notifications UPSC Eligibility Criteria
UPSC Coaching Classes UPSC Study Material
UPSC Previous Year Question Paper UPSC Calendar

NO COMMENTS

Leave a Reply