IP University Previous Year Papers 2015| GGSIPU Solved Papers Download PDF

IP University Previous Year Papers 2015| GGSIPU Solved Papers Download PDF

0

IP University Previous Year Papers 2015

Candidate if you are looking for IP University Previous Year Papers 2015 for common entrance tests (CET) then this is valuable for you. Here on this page we are providing some Solved questions from previous Papers of GGSIPU for the applicants who want to take the admission in Indraprastha (IP) University also known as Guru Gobind Singh Indraprastha University. Students who are preparing for CET may also download GGSIPU Solved Papers in PDF file through online mode.

GGSIPU Questions with Answers:

Q1- When V = 100 sin ωt is applied across a series (RLC) circuit at resonance the current in resistance (R = 100Ω) is i= io sin ωt, then power dissipation in circuit is

  1. 50 W  
  2. 25 W
  3. 100 W
  4. Can’t be calculated

Ans: 1

Q2- A star emits light of 5500 Å wavelength. Its appears blue to an observer on the earth, it means.

  1. Star is going away from the earth
  2. Star is coming towards earth
  3. Star is stationary
  4. None of the above

Ans: 2

Q3- Laser beams are used to measure long distance because.

  1. They are monochromatic
  2. They are coherent
  3. They are highly polarised
  4. They have high degree of parallelism

Ans: 4

Q4- Gravitational mass is proportional to gravitational.

  1. Field
  2. Intensity
  3. Force
  4. All of these

Ans: 4

Q5- The tidal waves in the sea are primarily due to

  1. The gravitational effect of the moon on the earth
  2. The gravitational effect of venus on the earth
  3. The gravitational effect of the sun on the earth
  4. The atmospheric effect of the earth itself

Ans: 1

Q6- When a particle moves in a uniform circular motion. It has

  1. Radial velocity and radial acceleration
  2. Tangential velocity and tangential acceleration
  3. Tangential velocity and radial acceleration
  4. Radial velocity and tangential acceleration

Ans: 3

Q7- If 2x, x + 8, 3x + 1 are in A.P., then the value of will be.

  1. 3
  2. 5
  3. 7
  4. -2

Ans: 2

Q8- Fifth term of a G.P. is 2, then the product of its 9 terms is.

  1. 256
  2. 1024
  3. 512
  4. None of these

Ans: 3

Q9- The number of real solutions of the equation |x|² – 3|x| + 2 = 0 is

  1. 1
  2. 3
  3. 2
  4. 4

Ans: 4

Q10- If a + b + c = 0, then the roots of the equation 4ax² + 3bx + 2c = 0 are

  1. Equal
  2. Real
  3. Imaginary
  4. None of these

Ans: 2

Q11- The product of two complex numbers each of unit modulus is also a complex number, of

  1. Unit modulus
  2. Greater than unit modulus
  3. Less than unit modulus
  4. None of these

Ans: 1

Q12- Two cards are drawn one by one at random from a pack of 52 cards. The probability that both of them are king, is.

  1. 2/13
  2. 1/221
  3. 1/169
  4. 30/221

Ans: 2

Q13- In how many ways can 10 true-false questions be replied

  1. 20
  2. 512
  3. 100
  4. 1024

Ans: 4

Q14- The atomic number of an element is 17. The number of orbitals containing electron pairs in its valence shell is

  1. 8
  2. 3
  3. 6
  4. 2

Ans: 2

Q15- When alkyl halides are heated with dry Agp, it gives

  1. Ester
  2. Ketone
  3. Ether
  4. AgCI + hydrocarbon

Ans: 3

Q16- Compounds containing both amino and COOH groups are known as

  1. Diamines
  2. Amino acids
  3. Unknown
  4. Enzymes

Ans: 2

Q17- CH2 = CH – CH2 – NH – CH3 is a

  1. Secondary amine
  2. Tertiary amine
  3. Primary amine
  4. None of these

Ans: 1

Q18- Least reactive metal is

  1. Fe
  2. Ni
  3. Os
  4. Pt

Ans: 4

Q19- Which is not true for transition elements

  1. They are all metals
  2. They form coloured ions
  3. They show variable valency
  4. They do not form co-ordinate compounds

Ans: 4

Q20- Heavy water is used in atomic reactor as

  1. Coolant
  2. Both moderator and coolant
  3. Moderator
  4. Neither coolant nor moderator

Ans: 2

You may also like to visit this Section

Written Exam Tips / Techniques Best Colleges In India
Online Practice Test For Best Preparation Best Career Options
Top Universities In India Latest Current Affairs

 

NO COMMENTS

Leave a Reply