Current Affairs June 2014 Updates Free PDF Question and Answers Download

Current Affairs June 2014

Current Affairs June 2014 questions with their answers are very helpful for the candidates who preparing themselves for competition exams. One can also download the updated PDF files of these questions through internet.

Applicants who are going to appear in the upcoming SSC, Bank, Railway, PSC and other exam, they must check the latest current affairs of the month June 2014. Some of the Questions and answers are mentioned below by the portal, Recruitmentlauncher.com

A serious attempt has been made to cover all possible news of the given month and their features. We hope that these questions will be of enormous help in your road to preparation.

Current Affairs June 2014 Question with Answers:

1. Who among the following has won the World Snooker Championship-2014 title?

  1. Ronnie O’Sullivan
  2. Mark Selby
  3. Steve Davis
  4. Greame Dott

Answer: B

2. In India, monetary policy is controlled by ____?

  1. Finance Minister
  2. Union Government
  3. Reserve Bank of India
  4. Finance Ministry

Answer: C

3. Which among the following parties has won the national election of South Africa held recently?

  1. Democratic Alliance
  2. African National Congress
  3. The Economic Freedom Fighter
  4. Democratic Social Party

Answer: B

4. Recently, United Nations has voted to establish a Medal for exceptional courage in the name of an unarmed UN peacemaker from Senegal ____?

  1. Eugene-Richard Gasana
  2. Mbaye Diagne
  3. Prince Zeid al Hussein
  4. Henry Dussent

Answer: B

Read Pratiyogita Darpan June 2014

5. Recently, which among the following countries has imposed ban on import of chilli pepper from India?

  1. Saudi Arabia
  2. Iran
  3. South Africa
  4. Chile

Answer: A

6. The “SGR-A1” is a military robot sentry belongs to which country?

  1. North Korea
  2. South Korea
  3. South Sudan
  4. Japan

Answer: B

7. The “Dinka” people are largest ethnic group inhabiting in ____?

  1. Indonesia
  2. Australia
  3. South Sudan
  4. Nairobi

Answer: C

8. Which among the following is not a party to the Central Asian Nuclear-Weapon-Free Zone (CANWFZ)?

  1. Kyrgyzstan
  2. Turkmenistan
  3. Afghanistan
  4. Tajikistan

Answer: C

9. Which among the following countries is the India’s only land bridge to Southeast Asia?

  1. Bangladesh
  2. Nepal
  3. Myanmar
  4. Malaysia

Answer: C

Latest Current Affairs 2014

10. Who among the following has won men’s single Mandrid Master title-2014?

  1. Kei Nishikori
  2. Roger Federer
  3. Rafael Nadal
  4. Andrew Murray

Answer: C

11. Recently, Tata Trust and which of the following banks signed a pact to work together for poverty alleviation and rural development?

  1. State Bank of India
  2. Canara Bank
  3. HDFC Bank
  4. Syndicate Bank

Answer: A

12. The new protocol “Declaration on Automatic Exchange of Information in Tax Matters” on tax data exchanges has been signed recently in ___?

  1. Geneva
  2. Paris
  3. Zurich
  4. Moscow

Answer: B

Current Affairs May 2014

13. Which among the following countries will chair ASEAN for 2014 for the first time?

  1. Myanmar
  2. Philippines
  3. Brunei
  4. Cambodia

Answer: A

14. Which among the following is the India’s leading sugar producing state?

  1. Uttar Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Tamil Nadu
  4. Karnataka

Answer: B

15. Among the European Union Countries, the largest investment currently comes to India from?

  1. France
  2. Germany
  3. Italy
  4. UK

Answer: D

16. Recently, Coca-Cola and Pepsi said they are working to remove a controversial ingredient “Brominated Vegetable Oil (BVO) from all their drinks. In soft drinks BVO is mainly used as a ___?

  1. Emulsifier
  2. Coloring Agent
  3. Preservative
  4. Flavour

Answer: A

Current Affairs March 2014

17. According to the Forbes “Global 2000” largest and most powerful public companies India is home to how many worlds’ biggest companies?

  1. 45
  2. 54
  3. 63
  4. 48

Answer: B

18. Which among the following is the main cause for the new respiratory ailment called COLD or Chronic Obstructive Lung Disease?

  1. Air pollution
  2. Smoking
  3. Dust and Debris
  4. Pesticides

Answer: B

19. The former Prime Minister of Thailand Yingluck Shinawatra was indicted for involvement in a scam related to __?

  1. Housing scheme
  2. Rice Subsidy scheme
  3. Fertilizer subsidy scheme
  4. Financial misuse

Answer: B

20. Recently, World Health Organisation has declared which disease as a public health emergency of international concern?

  1. Tuberculosis
  2. Polio
  3. Malaria
  4. Encephalitis

Answer: B

Leave a Reply

Your email address will not be published.