CTET Question Papers 2015 Sample Papers With solutions PDF Download

CTET Question Papers 2015 Sample Papers With solutions PDF Download

CTET Question Papers

CTET Question PapersCentral Teacher Eligibility Test is conducted by Central Board of Secondary Education (CBSE). Candidates, who are preparing for Central Teacher Eligibility Test, can get CTET Question Papers through this page. Sample papers will very helpful for the candidates. Sample papers are available on this page with solutions. Aspirants may download PDF of previous year paper of Central Teacher Eligibility Test. Individuals will get Latest Questions and Answers on this page. Candidates may also download latest CTET Question Papers 2015.

We have created this page on this basis of asked questions in the various competitive examinations conducted by CBSE. Sample Papers will help you to understand the pattern of Central Teacher Eligibility Test. To get download Central Teacher Eligibility Test Papers go through this page which is well created by the dedicated team of recruitmentlauncher.com.

CTET Question Papers

CTET Question Papers – JUNE 2011

Paper 1 Get Details
Paper 2 Get Details

CTET Question Papers – NOV 2012

Paper 1 Get Details
Paper 2 Get Details

CTET Question Papers – JULY 2013

Paper 1 Get Details
Paper 2 Get Details

CTET Question Papers – SEPT 2014

Paper 1 Get Details
Paper 2 Get Details

CTET Sample Papers -  FEB 2015

Paper 1 Get Details
Paper 2 Get Details

Sample Questions with Answers

Q1.The headquarter of NATO is located in _________.

A. New York

B. Paris

C. Geneva

D. Brussels

Ans. D

Q2. Which country from the following is NOT the member of UNO?

A. Vatican City

B. Afghanistan

C. North Korea

D. Vaitnam

Ans. A

Exam Syllabus for Central Teacher Eligibility Test

Q3. There are __________ members of SAARC.

A. 5

B. 6

C. 7

D. 8

Ans. D

CTET Notification

Q4. The United Nations was founded on _________.

A. March 24, 1945

B. October 24, 1945

C. March 24, 1949

D. October 24, 1950

Ans. B

Q5. Organization of Islamic Cooperation (OIC) has __________ official languages.

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

Ans. C

Q6. There are _________ non-permanent members of the Security Council.

A. 5

B. 7

C. 10

D. 15

Ans. C

GK Questions with Answers

Q7. The currency of Indonesia is _________.

A. Rupiah

B. Dinar

C. Rangit

D. Riyal

Ans. A

Q8. The International Court of Justice is located in _________.

A. New York

B. Washigton

C. Geneva

D. The Hague

Ans. D

Q9. The D-8 is an organization of eight ________ countries.

A. Developed

B. Developing

C. Asian

D. African

Ans. B

How To Prepare For CTET

Q10. The European Union’s working capital is in _________.

A. London

B. Lisbon

C. Austria

D. Brussels

Ans. D

Q11. Deficiency of Vitamin-A results in __________

A. Night Blindness

B. Rickets

C. Scurvy

D. Hair Fall

Ans. A

Q12. The lifespan of Red Blood Cells is __________ days.

A. 60

B. 120

C. 180

D. 240

Ans. B

How To Prepare Gk For Exam

Q13. Radioactivity was discovered by __________.

A. Kelvin

B. Thomson

C. Rutherford

D. Bacquerel

Ans. D

Q14. Which is the outermost planet in the solar system?

A. Mercury

B. Pluto

C. Neptune

D. Uranus

Ans. C

Q15. The SI unit of charge is __________.

A. Ampere

B. Coulomb

C. Ohm

D. Volt

Ans. B

Latest Current Affairs

Q16. Napoleon Bonaparte was a __________ military and political leader.

A. American

B. British

C. German

D. French

Ans. D

Q17. Adolf Hitler was a __________ military and political leader.

A. American

B. British

C. German

D. French

Ans. C

Q18. Napoleon Bonaparte was finally defeated at the _______ in June 1815.

A. Peninsular War

B. Invasion of Russia

C. Battle of Waterloo

D. Battle of Leipzig

Ans. C

Online Practice Test For Best Preparation

Q19. World War II in Europe was outbreak by the German invasion of __________.

A. Russia

B. Poland

C. Croatia

D. France

Ans. B

Q20. United States was discovered by Christopher Columbus during his voyage in __________.

A. 1486

B. 1488

C. 1490

D. 1492

Ans. D

We have collected Previous Year Question Papers on this page for candidate’s better assistance. We hope these question papers will help you to get score good in written examination of Central Teacher Eligibility Test.

Dear Candidates!! We wish you all the very best for your positive outcome in exam. We provide instant updates regarding any recruitment, competitive examinations, admit card. You may also subscribe our Email service that is fee of cost. You will get regular updates about exams, results; latest opening, admit card and other career related notifications directly in your mail box.

You may also like to visit this section

CBSE CTET Admit Card CTET Result
CTET Answer Key Written Exam Techniques
How to Become Topper in Exams How to Get Rid Of Sleepiness during Studying
How To Prepare For Exam In Less Time Time Management for Students

NO COMMENTS

Leave a Reply