COMEDK Previous Year Question Papers With Solutions | Download Free PDF

COMEDK Previous Year Question Papers With Solutions | Download Free PDF

0

COMEDK Previous Year Question Papers

Aspirants who are going to participate in the written exam for Consortium of Medical, Engineering and Dental Colleges Exam, Karnataka, they can check COMEDK Previous Year Question Papers for better preparation. Participants can download previous year question paper with solution for free through online mode in PDF format which is provided on this page.

COMEDK Previous Year Question Papers

Q1. A ball is released from height h on the ground level. If the coefficient of restitution is e, then what height will after 2 times jump from ground?

a)    ch/2

b)    2ch

c)    eh

d)    e4h

Ans. (d)

Q2. Which is constant, the earth revolving around the sun?

(a)  Angular momentum

(b)  Linear momentum

(c)  Rotational kinetic energy

(d)  Kinetic energy

Ans. (a)

COMEDK Syllabus

Q3. If the displacement of simple pendulum at any time is 0.02 m and acceleration is                                   m/ s2, then in this time angular velocity will be

(a)  100 rad/s

(b)  10 rad/s

(c)  1 rad/s

(d)  0.1rad/s

Ans. (b)

Q4. Two spheres each of mass M and radius R/2 are connected with a massless rod of length 2R as shown in the figure. What will be the moment of inertia of the system about an axis passing through the centre of one of the spheres and perpendicular to the rod?

(a)  pV

(b)  2pV

(c)  3pV

(d)  4pV

Ans. (a)

Q5. At NTP for the same volume of two gases of constant unit will be

(a)  The total number of molecule

(b)  Average kinetic energy

(c)  Square mean root velocity

(d)  Mean free path

Ans. (a)

Q6. In capillary, meniscus of mercury is

(a)  Concave

(b)  Convex

(c)  Plane

(d)  circular

Ans. (b)

Q7.The nature of circuit is antiresonant of maximum frequency from resonant frequency will be

(a)  Resistance

(b)  Capacitance

(c)  Inductance

(d)  All of these

Ans. (c)

Q8. At normal temperature for the diatomic gas, the number of degree of freedom is

(a)  7

(b)  6

(c)  5

(d)  4

Ans. (c)

Q9. Charge is quantized. This prove from

(a)  Experiment of Davisson- Jarmer

(b)  Effect of Compton-scattering

(c)  Millikans oil drop experiment

(d)  Raman-scattering

Ans. (c)

Q10. In stationary waves, the nodes have

(a)  Maximum energy

(b)  Maximum change in pressure and density

(c)  Maximum change in distortion

(d)  All of the above

Ans. (b)

COMEDK Exam Pattern

Q11. Internal resistance of cell does not depend upon the

a)    Current taken by cell

b)    Distance between the electrodes

c)    Concentration of electrolyte

d)    Emf of cell

Ans. (d)

Q12. Phosphorus vapour comprises of

a)    P

b)    P2

c)    P3

d)    P4

Ans. (d)

Q13. Commercial fertilizers are available mostly in the form of

a)    Powder

b)    Granules

c)    Lumps

d)    Flakes

Ans. (b)

Q14. Gun powder, which is an explosive comprises of charcoal, sulphur and

a)    glycerene

b)    salt petre

c)    (c) nitro glycerene

(e)  dynamite

Ans.  (b)

Q15. Which of the following sugars is the sweetest?

a)    Glucose

b)    Fructose

c)    Sucrose

d)    Lactose

Ans. (b)

COMEDK Admit Card

Q16.Oxidation of SO2 to SO3 is favoured by

a)    Low temperature and low pressure.

b)    Low temperature and high pressure.

c)    High temperature and low pressure.

d)    High temperature and high pressure.

Ans. (b)

Q17. Caprolactum, a raw material for the manufacture of nylon-6, is produced from

a)    Phenol

b)    Naphthalene

c)    Benzene

d)    Pyridine

Ans. (c)

Q18. A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A’s share is Rs. 855, the total profit is:

a)    Rs. 1425

b)    Rs. 1500

c)    Rs. 1537.50

d)    Rs. 1576

Ans. (b)

Q19. Three partners shared the profit in a business in the ratio 5: 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

a)    5: 7: 8

b)    20 : 49 : 64

c)    38: 28: 21

d)    None of these

 Ans.(b)

Q20. In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

a)    18 m

b)    20 m

c)    27 m

d)    9 m

Ans. (b)

Graduate examination test (entrance test) is conducted by the Consortium of Medical, Engineering and Dental Colleges of Karnataka every year in the month of May for taking admission in to Medical, Dental and Engineering Courses in Professional Colleges. This year also the huge no. of candidates has filled the application form.

Our portal provides all information rereading admission, admit card, result, study material, recruitment etc so you can visit it any time. you can also follow us on Facebook and Google Plus.

Find More Related Details

COMEDK Counselling COMEDK Fee Structure
COMEDK UGET Application Form COMEDK College List
COMEDK Rank Card COMEDK PGET Application Form

 

NO COMMENTS

Leave a Reply