APPSC Preparation Material (Group 1, 2, 4) Online Plans Quiz Download

APPSC Preparation Material:

APPSC Preparation material for group 1, 2 and 4 provided here for those candidates who are preparing for the upcoming APPSC exam. Applicants must check the best training stuff for preparation of Andhra Pradesh public service commission exam which is provided below on this page.

Andhra Pradesh public service commission conducts these group examinations for the recruitment in various Govt. PSUs sectors. Contenders may also prepare for the Exam by using this online Quiz for the test or download it from the internet.

APPSC Preparation Material (Group 1, 2, 4):

S. No Book Name Writer Name
1 Advanced History of India. R.C. Majumdar
2 Social Background of Indian Nationalism A.R. Desai
3 Public Administration in India Krishna K. Tummala
4 Indian Polity Laxmikanth
5 Indian Economy: Environment & Policy J.C. Dhingra
6 Science & Technology of Nano materials N . Balakrishna Rao, K
7 The Freedom struggle in Andhra Pradesh – Vol. I & II M. Venkata rangaiah
8 Andhrula Samkshipta Charitra (Telugu) Y. Balarama Murthy
9 Text Book of Environmental Science & Technology Dr. M. Anji Reddy
10 Environmental Studies Manoj Tiwari
11 Industrial Microbiology y L.E. Casida
12 Introductory Botany Ashok Bindre & P.C.Pande
13 Molecular Biotechnology S.B. Primrose;
14 Essentials of Biology and Biotechnology Bir Bhadine
15 Immunology Schamu’s outlines
16 Statistical Methods S.P. Gupta
17 Quantitative Aptitude R.S. Aggarwa
18 Analytical Reasoning M.K. Panden
19 Programmed Statistics B.L. Agarwal
20 Fundamentals of Mathematical Statistics S.C. Gupta and V.K. Kapoor

APPSC Online Quiz:

1) The world’s sugar bowl

  1. Cuba
  2. Java
  3. India
  4. China

Answer: 1.

2) That Kesari

  1. Type of social reform initiated by Tilak
  2. S. mine. An English-language newspaper owned by Banerjee
  3. A Marathi newspaper
  4. None of these

Answer: 3.

3) Cotton vilaivatarku soil load

  1. Gravel
  2. mountain soil
  3. black soil
  4. Sediment

Answer: 3.

4) High tea producing State

  1. Nadu
  2. Assam
  3. Karnataka
  4. Kerala

Answer: 2.

5) The length-width ratio of the national flag

  1. 3:2
  2. 5:3
  3. 2:1
  4. 1:4

Answer: 1.

6) India’s Manchester and the Manchester of South India

  1. Delhi and Chennai
  2. Kolkata and Chennai
  3. Bangalore and Coimbatore
  4. Mumbai and Coimbatore

Answer: 4.

7) Where the Buddha first preached?

  1. caranat
  2. Sanchi
  3. Gaya
  4. Varanasi

Answer: 1.

8) The best mathematician who lived in the Gupta period

  1. ariyapattar
  2. varakamikira
  3. Brahmagupta
  4. panappattar

Answer: 1.

9) Won the title with Vatapi

  1. paramesvaravarman
  2. First Mahendravarman
  3. Narasimhavarman
  4. Zimmer Vishnu

Answer: 3.

10) The emperor’s astatikkajankal

  1. accutarayar
  2. Krishna tevarayar
  3. ramarayar
  4. Sadashiva Raya

Answer: 2.

11) What is the main reason for coming of Muhammad Mahmud of Ghazni invaded India?

  1. Islam spread
  2. expand state
  3. Go to the plunder of India
  4. When to go

Answer: 3.

12) Bringing the system in Tamil Nadu irayatvari

  1. Prabhu karanvalis
  2. Earl of Dalhousie
  3. Sir Thomas Munro
  4. Earl of Mayo

Answer: 3.

13) The use of nuclear reactor containment kalikal

  1. Cadmium
  2. Boron
  3. hepniyam
  4. All of these

Answer: 4.

14) 20 m. Velocity V -1 g to 500 kg with the mass of the cart 50 m radius of the curved path of the centripetal force required to return

  1. 4000N
  2. 5000N
  3. 200N
  4. 1250N

Answer: 1.

15) Which of the following is correctly matched?

  1. ammonia – puraverrumai moves
  2. sulfuric acid – water you factor
  3. Sulfur dioxide – hepar times
  4. S – light element

Answer: 2.

16) AB, CD etc. equidistant from the center of the circular cords. AB 6 cm what is the value of the CD-I?

  1. 3 cm
  2. 6 cm
  3. 9 cm
  4. 12 cm

Answer: 2.

17) A right circular cone with radius 4 cm. Cayuyaram 6 cm m. M not what its curved surface?

  1. Tell 12p. m ²
  2. 12 cm. km ²
  3. Tell 24p. m ²
  4. 24 cm. km ²

Answer: 3.

18) Which of the following points are located at 3x +4 y ≤ 7?

  1. (1,1)
  2. (1,2)
  3. (2.1)
  4. (0,2)

Answer: 1.

19) sinθ = cosθ If tanθ =?

  1. 0
  2. 1
  3. √ 2
  4. √ 3

Answer: 2.

20) the equation 2x ²-11x-6 = 0 to 6 with one another through the

  1. 1/2
  2. -1 / 2
  3. -6
  4. 1/6

Answer: 2.

Get More Related Details

APPSC Group 1 Notification APPSC Exam Date
APPSC Group 4 Notification APPSC Eligibility Criteria
Career Success Tips  PSC Notification

Leave a Reply

Your email address will not be published.