APPSC Group 4 Model Question Paper / Previous Year Papers Solved Download

APPSC Group 4 Model Question Paper

APPSC Group 4 Model Papers are very useful for the candidates who are going to appear in the upcoming APPSC exam. Candidates may prepare themselves by practicing on the Previous Year solved papers.

Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) conducts the written examination for filling up various posts in so many leading Govrernment PSUs sectors.  A lot of applicants will appear in the test every year.

Here some questions of APPSC with their answers in English will provided by the team of Recruitmentlauncher.com, one can also download these solved papers from the official web site of the commission.

Sample Paper of APPSC Group 4:

1) Which of the following is falling rapidly in a vacuum?

  1. marappantu
  2. Bird Feather
  3. A ball
  4. All of the above will fall at the same speed, because there is no barrier winds occur in a vacuum.

Answer: 4.

2) Which of the following is best to create metallic magnetism?

  1. Tungsten
  2. mild steel
  3. to a
  4. Copper

Answer: 2.

3) Get majority district in the state petroleum

  1. Thanjavur
  2. Pudukkottai
  3. Thiruvarur
  4. Nagapattinam

Answer: 4.

4) The author of the play nititevan Allure

  1. Warder
  2. K. S.. Manohar
  3. S. Sundaram
  4. TK Murthy

Answer: 1.

5) Teachers’ Day is celebrated on

  1. November 14
  2. September 14
  3. September 5
  4. May 1

Answer

Answer: 3.

6) In which year was related to the image of CI Jivanantam?

  1. 1917
  2. 1927
  3. 1937
  4. 1947

Answer: 3.

7) is Bordeaux mixture

  1. copper sulfate and lime
  2. calavaittul and DDT
  3. DDT and BHC
  4. DDT and parataiyan

Answer: 1.

8) vairamum, kirakpaittum

  1. isomers
  2. aisotoppukal
  3. Forms puraverrumai
  4. polymers

Answer: 3.

9) in the acidic compound

  1. Methane
  2. methyl alcohol
  3. in ethyl alcohol
  4. Phenol

Answer: 4.

10) Being one of the nuclear

  1. purottankkal and neutrons
  2. purottankkal and electrons
  3. neutrons and electrons
  4. Only neutrons

Answer: 1.

11) Horizontal Audi A man said to a 1 m / sec speed, moving, moving image of a man coming towards him, the velocity pro-

  1. 0.5 m / sec
  2. 1 m / sec
  3. 2 m / sec
  4. 3 m / sec

Answer: 2.

12) Tamil Nadu during the Pallava king in the period following the caste seriously pinpattapattatu

  1. Vishnu Copa
  2. First Mahendravarman
  3. Mahendra I.
  4. Nandivarman

Answer: 3.

13) What is the country’s most important industry?

  1. clothing
  2. Flax
  3. Jewelry
  4. looms

Answer: 4.

14) Cotton textile manufacturing plants in India over the state?

  1. Gujarat
  2. West Bangladesh
  3. Maharashtra
  4. Nadu

Answer: 4.

15) rubber plantation in India, where the first set?

  1. Tamil Nadu
  2. Goa
  3. Kerala
  4. Karnataka

Answer: 3.

16) In 1980, the father’s age, his son’s age as 8 times, in 1988, the father’s age in 1980, the son of the old lot versus 10 times, then in 1990 the son, the father of age, respectively

  1. 16, 58 years
  2. 15, 50 years
  3. 14, 42 years
  4. 13, 34 years

Answer: 3.

17) Indian national tricolor author

  1. Gandhi
  2. Motilal Nehru
  3. Sarojini Naidu
  4. annipecent

Answer: 1.

18) ariyappatai dynasty’s last name Netunceliyan

  1. Pallava Dynasty
  2. Chola Dynasty
  3. Pandya dynasty
  4. Join the Dynasty

Answer: 3.

19) National Pollution Prevention Day on

  1. On June 5
  2. on October 3
  3. On August 20,
  4. On December 2

Answer: 4.

20) The world’s sugar bowl

  1. Cuba
  2. Java
  3. India
  4. China

Answer: 1.

Get More Related Details

APPSC Group 4 Notification APPSC Exam Date
APPSC Group 4 Syllabus APPSC Eligibility Criteria
Preparation Material PSC Notification

Leave a Reply

Your email address will not be published.