APPSC Group 1 Model Papers, Previous Papers With Answers Free Download

APPSC Group 1 Model Papers

  • Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) was shaped when the State of Andhra Pradesh produced on November 1, 1956. APPSC is a recruiter staff of the state Andhra Pradesh for civil services.
  • Applicants who are going to emerge in the upcoming APPSC exam, they can check the some APPSC group 1 exam Model Papers, Previous Papers with Answers for better preparation, Questions are framed below on this page. One can also download previous year sample papers from the official web site.
  • The commission conducts the written exam to hire the perfect candidate for the post. Many candidates apply for the exam of APPSC. Recruitmentlauncher.com gives a preparation paper of APPSC exam previous questions.

APPSC Group 1 Sample questions With Answers:

1. Find out the pair of numbers that does not belong to the group for lack of common property

  1. 34 – 43
  2. 62 – 71
  3. 55 – 62
  4. 83 – 92

Answer: C

2. If 8 x 9 = 2724, 4 x 2 = 612 and 7 x 3 = 921, then 6 x 8 =?

  1. 1224
  2. 2418
  3. 1824
  4. 1215

Answer: B

3. The population of a town was 20,000 in 1944 It decreased by 10 percent during 1944 – 1954 but increased by 20 percent during 1954- 1964. What was the population like in 1964?

  1. 24, 600
  2. 22,000
  3. 20,800
  4. 21,600

Answer: D

4. A party consists of grand-mother, father, mother, four sons and their wives, and one son and two daughters to each of the sons how many females are there in all?

  1. 14
  2. 16
  3. 12
  4. 24

Answer: A

5. How many independent words can HEART LESS be divided into without changing the order of the letters and using each letter only once ?

  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: A

6. The most abundant Alkali metal is?

  1. Sodium
  2. Silicon
  3. Zinc
  4. Potassium

Answer: A

7. 15.60 X .30=?

  1. 4.68
  2. 0.458
  3. .468
  4. 0.0468

Answer: A

8. Doctors Day is observed on___

  1. July 2
  2. June 1
  3. May 1
  4. July 1

Answer: D

9. Who among the following was the first to take initiative for water resource management in the Girnar region?

  1. Chandragupta Maurya
  2. Asoka
  3. Rudradaman
  4. Skandagupta

Answer: A

10. Who were the first Europeans to come to India for trade?

  1. Dutch
  2. English
  3. French
  4. Portuguese

Answer: D

11. Arrange the following cities in decreasing order of their population: A. Bangalore B. Ahmedabad C. Kanpur D. Delhi E. Kolkata

  1. EADBC
  2. DECAB
  3. EDABC
  4. EDACB

Answer: C

12. Which of the following states has the Great Indian Hornbill, which is considered an endangered species, as its ‘State bird’?

  1. Meghalaya
  2. Arunachal Pradesh
  3. Nagaland
  4. Manipur

Answer: B

13 What is Pyrodoxin ?

  1. Vitamin A
  2. Vitamin C
  3. Vitamin B6
  4. Vitamin B2

Answer: C

14. With what is non-stick kitchenware coated?

  1. Graphite
  2. Silicon
  3. Glass
  4. Teflon

Answer: D

15. Which of the following creatures are stone deaf ?

  1. Snakes
  2. Lizards
  3. Parrots
  4. Ants

Answer: C

16. Where is the Black Box fitted in planes?

  1. In the cockpit
  2. In the tail – end
  3. In the left wing
  4. In the right wing

Answer. A

17. after parboiling, the nutritive value of rice

  1. increases
  2. decreases
  3. neither increases nor decreases
  4. either increases or decreases

Answer. A

18. Bullet – proof vests are made from a fabric of

  1. silicon nitrate and jute
  2. thickly mixed cotton and jute
  3. nylon
  4. copper and steel wires

Answer. A

19. One of the parameters used to gauge the power of a computer is its

  1. Bandwidth
  2. Datawidth
  3. Lanwidth
  4. Comwidth

Answer. A

20. In which of the following atmospheric conditions can seeds be preserved best?

  1. Cool and dry
  2. Cool and wet
  3. Hot and dry
  4. Hot and wet

Answer. A

Job hunters may visit to this portal time to time for the latest recruitment, result, sample papers and more. So quickly bookmark this portal Recruitmentlauncher.com and get the updates any time in just a single click.

Note: More details are presented on official link

Get More Related Details

APPSC Group 1 Notification APPSC Exam Date
APPSC Group 1 Syllabus APPSC Group 1 Exam Pattern
Preparation Material PSC Notification

Leave a Reply

Your email address will not be published.